Med guide

De lokale guider står klar ved alle ankomster i sommerhalvåret

Hvis I vil have en ekstra oplevelse og dykke længere ned i historien og historierne, er det en god ide at følge en af vores lokale guider, som kan give besøget en ekstra dimension.

Hop på en af de faste ture med en af øernes guider, som står klar ved alle ankomster i sommerhalvåret, og som hjemmevant giver jer det sidste nye fra øerne Frederiksø og Christiansø.
Disse ture kræver ikke forudbestilling, men giv gerne besked til Christiansøfarten i Gudhjem, hvis I vil med

Forudbestilte ture

I kan også bestille en tur på forhånd, hvor I har mulighed for at vælge tema. Det kan f.eks. være:

  • Bomber, krudt og kugler
  • Dagliglivet, før og nu
  • Ertholmene på den danske Naturkanon
  • En skræddersyet tur

Vi tager jer med rundt på de to øer, og giver nye og gamle vinkler på ølivet. Vi guider alt fra skoler, foreninger, virksomheder og krydstogtsturister til private selskaber

Vi klarer også rundvisninger på engelsk og tysk.

Hvilke historier kan man vælge mellem?

Bomber, krudt og kugler

Kun én gang blev øerne udsat for at massivt bombardement. I 1808 regnede bomber og granater ned over øerne, indtil englænderne igen sejlede ud af Østersøen. Men hvorfor skulle det lige gå ud over disse idylliske skær? Få historierne om byggerierne fra starten i 1684, og følg fæstningens liv, til den blev nedlagt i 1855.

Vi går tæt på de dele, der indgik i det, der engang var Østersøens stærkeste søfæstning.

Dagliglivet, før og nu

Hvordan levede soldaterne mens de byggede på den store fæstning? Hvornår kom fiskerne til? Hvad levede de egentlig af og hvornår forsvandt den sidste soldat? Du hører om fortidens barske liv på de nærmest øde øer, om opbygning af en stærk befæstning og om det aktive fiskerliv, der udfoldede sig herfra til 1990’erne.

Ertholmene på den danske Naturkanon

Naturen har sit særlige liv på øerne, fra forårets edderfugleflokke går i land og bygger rede, til efterårets storme sender traner og gæs hen over øerne. Få et indblik i den helt specielle natur, lær fuglene at kende og nyd de små gemte steder, hvor vi får et indblik i øens herligheder.

En skræddersyet tur

Historien er overalt, naturen rammer det hele ind. Men hvad vil I gerne høre om? Vi sætter en særlig tur sammen, der har sit udspring i jeres eller jeres gruppes ønsker. En lækker æske af blandede bolsjer efter jeres valg.